iPhone cu traducător: Google lansează aplicaţia Translate pentru telefoanele Apple

Autor: Magraon Andreea 09.02.2011

Google, cel mai popular motor de căutare din lume, a lansat şi pentru telefoanele mobile Apple iPhone aplicaţia Google Translate, care le permite utilizatorilor să traducă fraze sau cuvinte în mai mult de 50 de limbi străine, printre care şi româna, potrivit unei postări pe blogul oficial al companiei.

În cazul a 15 limbi străine, printre care engleza, germana, poloneza şi rusa, aplicaţia include şi o funcţie de recunoaştere vocală, astfel că utilizatorii pot rosti pur şi simplu cuvintele sau fraza pe care doresc să le traducă. Aplicaţia Google nu include funcţia de recunoaştere vocală pentru limba română, astfel că utilizatorii trebuie să introducă frazele sau cuvintele pe care doresc să le traducă.

Utilizatorii aplicaţiei pot alege să asculte cum sună într-o limbă străină fraza sau cuvântul tradus. Funcţia de redare a cuvintelor sau frazelor traduse este disponibilă pentru 23 de limbi străine, între care nu se află şi limba română.

Aplicaţia are nevoie de o conexiune la internet pentru a realiza traducerile.

O aplicaţie asemănătoare pentru telefoanele care funcţionează cu sistemul de operare Google Android a fost lansată încă de anul trecut.

La fel ca şi varianta pentru computere, aplicaţia permite traducerea a câte un cuvânt, accesul la traducerile din arhivă şi are suport pentru textul cu diacritice.

Applicaţia este disponibilă gratuit în magazinul de aplicaţii al Apple, App Store.