Contribuţiile de sănătate pot fi plătite şi la CEC

Autor: Radu Racu 23.01.2011

Contribuţiile de sănătate pot fi plătite la orice oficiu sau filială CEC Bank, în urma unui parteneriat semnat de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) şi banca deţinută de stat, se arată într-un comunicat emis duminică de instituţie.

Potrivit preşedintelui CNAS, Nicolae Lucian Duţă, declaraţiile angajatorilor pot fi făcute fie on-line, fie prin predarea rapidă a unei dischete la sediul CASMB - urmând ca informaţiile de pe acestea să fie verificate şi confirmate ulterior de către reprezentanţii CASMB, fie printr-o adeverinţă electronică obţinută de pe site-ul CNAS, direct de către medicul solicitant.

Depunerea declaraţiilor de sănătate dă dureri de cap angajatorilor. A doua zi de îmbulzeală

Activitatea la CASMB şi la celelalte case de asigurări de sănătate din ţară a fost reluată în 17 ianuarie, după ce, în 13 ianuarie, fusese suspendată pentru remedierea problemelor apărute la Sistemul Informatic Unic Integrat, registrul unic al asiguraţilor, lansat în decembrie 2010.

În fiecare zi de la reluarea activităţii, la CASMB, în orele în care s-a lucrat cu publicul au fost peste o sută de persoane care au stat la coadă pentru depunerea declaraţiile privind obligaţiile de plată la fondul de sănătate.