De ce are nevoie Agenţia Reţelei de Informatică pentru Educaţie de SUV-uri de 30.000 de euro?

Autor: Magraon Andreea 17.01.2011

Agenţia de Administrare a Reţelei Naţionale de Informatică pentru Educaţie şi Cercetare (ARNIEC), instituţie care administrează reţeaua de stat RoEduNet, va cumpăra două autoturisme Volkswagen Tiguan (foto), în valoare de 140.000 de lei (33.000 de euro) fiecare, potrivit anunţului de atribuire publicat pe e-licitatie.ro.

Cele două autoturisme furnizate de Porsche Leasing România sunt cumpărate din fonduri europene.

De ce are însă nevoie ARNIEC de două autoturisme cu aer condiţionat dublu climatronic sau jante din aliaj, dotări disponibile doar pentru niveluri de echipare superioare ale automobilelor din gama premium? Dinu Gheorghe, directorul general al instituţiei, susţine că maşinile sunt necesare pentru deplasările în ţară.

"Avem nevoie să parcurgem mai bine de 300 - 400.000 de kilometri în următorii trei ani, în 42 de localităţi din ţară. În prezent avem în derulare două proiecte finanţate din bani europeni, unul referitor la extinderea competenţelor IT în învăţământul preuniversitar, şi avem nevoie să ne deplasăm", susţine Dinu.

Pe de altă parte, suma de 30.000 de euro pentru o maşină nu i se pare mare directorului ARNIEC.

"Le-am luat minimal. Dacă urmăream să luăm ceva scump, am fi cumpărat maşini cu faruri bi-xenon, cu navigaţie sau cu televizor. Nu suntem snobi", a declarat Gheorghe.

Cel mai bine echipat model cu tracţiune integrală de la Dacia - Duster Laureate - costă 16.500 de euro, iar cel mai ieftin model Dacia Duster 4x4 costă 13.100 de euro.