Un muzeu dedicat operelor lui Brâncuşi ar putea fi construit la Craiova

Autor: Mediafax 14.01.2011

Un muzeu dedicat operelor lui Constantin Brâncuşi ar putea fi construit în aproprierea Muzeului de Artă din Craiova, reprezentanţii Consiliului Judeţean Dolj apelând pentru ridicarea clădirii la arhitectul Dorin Ştefan, câştigătorul unui concurs pentru proiectarea unui turn de 300 de metri în Taiwan.

Arhitectul Dorin Ştefan, câştigătorul unui concurs pentru proiectarea unui turn cu o înălţime de peste 300 de metri în Taichung, cel de-al treilea oraş ca mărime din Taiwan, a venit, joi, la Craiova, pentru a se întâlni cu conducerea Consiliului Judeţean (CJ) Dolj care i-a propus proiectarea unui "Muzeu Brâncuşi".

"Neaşteptată a fost această propunere. Ideea cu un pavilion Brâncuşi am încercat să o realizez mai demult. Făcusem o propunere pentru pavilionul României la Expoziţia din Shanghai, ea se baza atunci pe faptul că în anul 1910 Brâncuşi a făcut primele schiţe cu Pasărea Măiastră - un simbol dus undeva şi în Univers", a declarat Dorin Ştefan. Citiţi mai mult despre muzeul dedicat operelor lui Brâncuşi ar putea fi construit la Craiova pe www.mediafax.ro