Gruia Stoica preia vagoanele şi 350 de angajaţi ai Rompetrol

Autor: Mirabela Tiron 19.12.2010

GFR, parte a grupului Grampet, controlat de Gruia Stoica, a câştigat licitaţia privind preluarea activităţii de transport feroviar din cadrul grupului Rompetrol.

Licitaţia s-a derulat pe parcursul unui an şi au participat operatori feroviari din ţară, dar şi din străinătate, potrivit oficialilor companiei Grampet.

Rompetrol Logistics avea un parc de 750 de vagoane, potrivit informaţiilor existente în piaţă. Contractele de servicii de transport feroviar au fost încheiate de GFR cu Rompetrol pe o perioadă de trei ani, cu posibilitatea de prelungire cu încă doi ani.

Preluarea activităţii de transport feroviar a grupului Rompetrol va avea un impact pozitiv asupra activităţii operatorilor Grampet din Bulgaria şi Ungaria, potrivit Grampet. "Prin aceste măsuri ne propunem să eficientizăm fluxul financiar în companiile grupului, să dezvoltăm o structură de afaceri mai puţin complexă şi să reducem costurile până la un nivel optim", a declarat Titov Buzescu, vicepreşedinte al Diviziei de Retail a Grupului Rompetrol.

Grup Feroviar Român (GFR) şi-a bugetat pentru anul acesta o cifră de afaceri în creştere cu circa 14% faţă de anul trecut, până la aproape 115 milioane euro. GFR operează 13.500 de vagoane şi 280 de locomotive şi oferă servicii de transport feroviar.

În România, Grampet Grup deţine fabrica de reparaţii vagoane Remar Paşcani, companiile Reva Simeria, Turist Semenic şi altele.