Lindab aşteaptă vânzări de 25 mil. euro anul viitor, similare cu cele din 2009

Autor: Andreea Neferu 13.12.2010

Producătorul de sisteme metalice şi de ventilaţie Lindab România, subsidiara locală a grupului suedez Lindab, estimează că abia anul viitor vânzările ar putea reveni la nivelul din 2009, de 25 mil. euro, după o scădere uşoară înregistrată în acest an. Reprezentanţii Lindab nu au precizat cifra de afaceri cu care compania va încheia anul 2010.

"În 2010 ne păstrăm profitabilitatea, atât operaţională, cât şi netă, chiar dacă plusul este mai mic comparativ cu 2009, pentru că am diminuat marja comercială", a spus Andrei Sulyok (foto), director general al companiei. El mai afirmă că piaţa învelitorilor pentru acoperişuri ajunge în acest an la 111 mil. euro, în scădere cu 5-10% faţă de 2009. Un alt jucător important din piaţă este grupul Ruukki. Factorii care şi-au pus o amprentă negativă asupra pieţei în 2010 au fost scăderea puterii de cumpărare, lipsa proiectelor imobiliare noi, precum şi criza psihologică, manifestată atât la nivelul clienţilor individuali, cât şi la cel al firmelor, după cum apreciază reprezentanţii Lindab. În 2011, compania se va concentra pe creşterea numărului de centre Lindab Regional, de la 19, câte există în prezent, până la 25 până la finalul anului viitor.

În prima jumătate a anului, Lindab a relocat două linii de producţie de ţiglă metalică din Sibiu la fabrica din Ştefăneştii de Jos (judeţul Ilfov), în urma acestui proces compania renunţând la 22 de angajaţi. În prezent, compania are 149 de angajaţi. Andreea Neferu