Comisia Europeană solicită ca ANRE să fie exceptată de la Legea salarizării unitare. Guvernul spune că nu e posibil

Ziarul Financiar 05.12.2010

Comisia Europeană a avertizat Guvernul că aplicarea Legii salarizării unitare pentru angajaţii ANRE poate afecta independenţa instituţiei şi genera declanşarea procedurii de infringement, dar Executivul insistă că lipsa banilor impune constrângeri bugetare şi că independenţa este asigurată prin lege, scrie Mediafax.

Comisia Europeană a transmis Guvernului o a doua avertizare privind riscul ca independenţa financiară a Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) să fie afectată de includerea angajaţilor instituţiei în categoria personalului afectat de Legea salarizării unitare în sectorul bugetar. Comisia a atenţionat, în infograma transmisă autorităţilor române, că poate fi declanşată procedura de infringement dacă independenţa ANRE este afectată, au declarat agenţiei MEDIAFAX surse guvernamentale.

Situaţia a fost discutată în şedinţa de joi a Guvernului, iar miniştrii au decis, potrivit surselor citate, să transmită Comisiei Europene că ANRE nu poate fi exclusă din sfera de aplicare a Legii salarizării unitare, deoarece lipsa resurselor financiare impune măsuri de austeritate pentru întregul sector bugetar. Citiţi mai mult despre Legea salarizării unitare pe www.mediafax.ro