Top 10 obsesii ale anului 2010

Autor: Radu Racu 04.12.2010

Editorii de la diziviza de ştiri a Yahoo au făcut o listă cu cele mai căutate subiecte ale anului 2010, fie vedete, gadgeturi, cărţi sau seriale. Iată principalele 10 obsesii ale acestui an, în viziunea lor:

1. iPhone. Generaţia a patra a telefonului produs de Apple a lansat o isterie virtuală, mai ales după ce modelul a apărut cu probleme de receşţie a semnalului din cauza modului inedit de amplasare a antenei, pe marginea exterioară a dispoziivului.

2. Lindsay Lohan. Fetiţa cuminte a Americii transformată în vampă peste noapte, apoi în stea în revenire pe fondul campaniilor umanitare la care a participat a generat un interes masiv în mediul online.

3. iPad. Al doilea gasget minune al celor de la Apple are meritul de a fi creat o nouă piaţă care atrage milioane de cumpărători în fiecare lună. Gadgetul are deja o pleiadă de concurenţi anunţaţi, dintre care cel mai prolific de până acum este tableta Galaxy Tab , de la Samsung.

4. Glee. Serial american de televiziune care a cunoscut o explozie de popularitate, reuşind în doar un sezon să întreacă audienţe record înregistrate de show-uri ca American Idol.

5. Jersey Shore. Reality Show difuzat de MTV, în care opt tineri îşi petrec vara împreună într-o casă de vacanţă de la malul mării.

6. Facebook. Reţeaua de socializare care a generat şi un film de succes a uluit lumea întreagă când a anunţat anul acesta că are peste 500 de milioane de membri şi ţinteşte pragul de 1 miliard. Facebook a fost în centrul atenţiei şi din cauza vulnerabilităţilor legate de datele confidenţiale ale utilizatorilor.

7. Căpuşele. S-au extins cu repeziciune în majoritatea zonelor din New York, creând o reală problemă de sănătate pentru unul din cele mai mari oraşe din lume.

8. Partida de Ceai (TEA Party - Taxed Enough Already (Pre Multe Taxe). Manifestare socială în SUA împotriva sistemului fiscal împovărător.

9. Brăţări de plastic. Modă inventată de doi designeri japonezi care au scos brăţările din pubele de gunoi, devenită ulterior un trend naţional în rândul tinerelor din SUA, care generează acum venituri de mai multe miliarde de dolari.

10. Trilogia scriitorului Stieg Larsson. Autorul suedez a publicat trei romane poliţiste, după care s-au făcut deja două ecranizări. Cărţile sale au generat cea mai mare isterie în librării de la ultima carte Harry Potter până în prezent.