Petrom a finalizat lucrările de 130 mil. euro la cel mai mare sediu al unei companii locale

Autor: Roxana Petrescu 30.11.2010

Petrom, cea mai mare companie din România, a finalizat lucrările la Petrom City, proiectul imobiliar situat în zona de nord a Bucureştiul, unde se vor muta până în primăvara anului viitor cei 2.500 angajaţi ai firmei din sediile din Bucureşti şi Ploieşti.

Inaugurarea Petrom City va avea loc mâine, investiţia de circa 130 de milioane de euro fiind singurul proiect imobiliar de o astfel de anvergură la care lucrările au mers mai departe chiar şi în contextul crizei care a afectat economia locală în ultimii doi ani.

Odată cu finalizarea lucrărilor, Petrom, care este printre primii cinci chiriaşi ai clădirilor de birouri, va elibera aceste spaţii într-un moment delicat pentru afacerile imobiliare.
Potrivit celor mai recente infomaţii disponibile, construcţiile la acest proiect au început în primăvara anului 2008, fiind implicaţi în lucrări circa 4.000 de oameni şi 150 de companii, majoritatea dintre acestea fiind româneşti.

Complexul cuprinde cinci clădiri: două clădiri administrative ovale, care se numesc Infinity, o clădire cu forma clasică, Tower, un centru de date şi o centrală cu o capacitate instalată de 5 MW care va asigura energia necesară funcţionării tuturor sediilor.

Proiectul se întinde pe o suprafaţă de 100.000 de metri pătraţi, fiind localizat în zona de nord a Bucureştiului, la Străuleşti, fiind realizat pe locul unui fost depozit de produse petroliere în cărui reabilitare ecologică firma a investit peste 10 milioane de euro.
Poate cea mai importantă piesă din Petrom City este centrul de date. Aici se vor afla practic toate secretele celei mai mari companii din România, dar şi ale grupului OMV, acţionarul majoritar al producătorului local de petrol şi gaze, pentru că centrul de date de la Bucureşti este identic cu cel de la Viena. Astfel, prin cele două centre informatice gemene OMV îşi poate controla toate activităţile globale.

Reprezentanţii companiei nu exclud însă ca acest proiect să fie vândut, dar acest lucru nu se va întâmpla până când piaţa imobiliară nu-şi va reveni.

Oraşul Petrom
Valoarea investiţiei: 130 de milioane de euro
Număr de oameni care au lucrat
de la începutul proiectului: 4.000
Număr maxim de oameni care au lucrat într-o zi: 980
Număr de firme care au lucrat pentru proiect:
150, majoritatea fiind din România
Infrastructura IT: 1.500 km de cablu au
fost băgaţi sub pământ
Drumuri construite: 1,7 kilometri
Proiectul a început în aprilie 2008 având ca termen de finalizare sfârşitul anului trecut. Sursa: compania