KDF Energy devine prima companie din România selectată să activeze în grupurile de lobby de pe lângă UE şi ONU în domeniul emisiilor de gaze cu efect de seră

Ziarul Financiar 26.11.2010

Compania KDF Energy a fost selectata de catre Asociatia Internationala de Tranzactionare a Emisiilor (IETA - International Emissions Trading Association) sa fie membru in doua grupuri de lucru care fac lobby pe langa Comisia Europeana, respectiv Conventia Cadru a Natiunilor Unite privind Schimbarile Climatice (UNFCCC - United Nations Framework Climate Change Convention).

"KDF Energy devine astfel prima companie din Romania careia ii este recunoscuta expertiza la acest nivel. Specialistii sai vor fi in pozitia de a participa la deciziile care contureaza politicile viitoare ale UE si ONU in reglementarea pietei emisiilor de gaze cu efect de seră", se arată într-un comunicat al companiei.

"Dialogul este extrem de complicat in acest domeniu si e nevoie de expertiza. Ma bucur ca putem avea un cuvant de spus acolo", a declarat George Brailoiu, directorul general al companiei.

KDF Energy va participa, astfel, la grupurile IETA: Post-2012 & Clean Development Project/Joint Implementation (CDM/JI) si European Union Emissions Trading Scheme (EU-ETS) Phase 3.