Cursa Bucureşti-Praga rămâne închisă pentru low-cost

Autor: Mirabela Tiron 24.11.2010

Compania aeriană cehă low-cost Smart Wings, care anunţa că va intra cu zboruri pe ruta Bucureşti-Praga de pe aeroportul Henri Coandă (Otopeni) începând cu luna noiembrie, a amânat intrarea pe piaţa românească şi a scos de pe site-ul propriu toate informaţiile legate de România.

"Din cauza unor probleme operaţionale cu care s-a confruntat compania, am amânat intrarea pe ruta Bucureşti-Praga, cel mai devreme urmând să introducem zboruri din aprilie anul viitor", a transmis un oficial al companiei aeriene cehe.

Compania Smart Wings a fost înfiinţată în 2004 şi este deţinută de compania cehă Travel Service, controlată de Icelandair Group, listat la Bursa din Islanda. Compania aeriană Travel Service a fost înfiinţată în 1997, iar începând cu anul 2004, a început să opereze zboruri low-cost sub brandul Smart Wings. Cu o flotă compusă din 26 de aeronave, Travel Service a transportat anul trecut 2,7 milioane de pasageri, potrivit datelor de pe site-ul companiei. În ceea ce priveşte veniturile companiei, acestea se ridicau la 230 mil. euro în 2007, iar profitul operaţional la 8 mil. euro.

Reprezentanţii aeroportului Otopeni au spus că până în prezent compania cehă low-cost Smart Wings nu a transmis o notificare oficială, ci doar un comunicat. Dacă în urmă cu o lună se puteau face chiar şi rezervări de bilete de avion pe ruta Bucureşti-Praga pe site-ul companiei aeriene Smart Wings, acum acest serviciu nu mai este disponibil. Pe ruta Bucureşti-Praga nu operează nicio companie low-cost prezentă pe piaţa românească.

Doar compania aeriană tradiţională Czech Airlines are zboruri pe această rută.