Peste 1.000 de clienţi ai Volksbank au cerut tribunalului suspendarea plăţii ratelor la credite

Autor: Alexandra Chelu 15.11.2010

Peste 1.000 de clienţi ai Volksbank au depus la Tribunalul Bucureşti două cereri de chemare în judecată a băncii, pentru eliminarea clauzelor abuzive din contractele de credit, şi au solicitat suspendarea plăţii ratelor la împrumuturi până la momentul soluţionării litigiului, informează Mediafax Business.

Primul termen de judecată a fost fixat pentru data de 7 noiembrie 2011, fiind analizată posibilitatea introducerii unei cereri de preschimbare a acestui termen, potrivit unui comunicat remis agenţiei MEDIAFAX de casa de avocatură SCA Piperea şi Asociaţii, reprezentantul juridic al clienţilor.

În urma analizei convenţiilor de credit s-a decis introducerea acţiunii în vederea constatării caracterului abuziv pentru un număr de 25 de clauze. Acţiunea nu se limitează la clauzele introduse de SC Volksbank România prin actele adiţionale emise în aplicarea OUG nr. 50/2010, fiind avute în vedere, în principal, clauzele contractuale existente anterior în convenţiile de credit. Citiţi mai multe pe www.mediafax.biz.