ZF de la Zilele Filosofiei

Autor: Ziarul de Duminica 12.11.2010

Facultatea de Filosofie a Universitatii din Bucuresti organizeaza sâmbătă, 13 noiembrie şi duminică, 14 noiembrie, "Zilele Filosofiei", eveniment ce marchează aniversarea a 150 de ani de la înfiinţarea facultăţii şi Ziua Internaţională a Filosofiei. Evenimentul are loc în librăria Cărtureşti.

Ziua de sâmbătă, 13, este dedicata unei lansari de carte si unei dezbateri. Incepand cu ora 16.00, este programată o discutie pe marginea volumului "Filosofia ca mod de viata", semnat de asist. univ. dr. Cristian Iftode si aparut la Editura Paralela 45, Bucuresti, 2010. Urmeaza, la ora 18.00, o dezbatere asupra rolului filosofului, al absolventului de filosofie, in societatea zilelor noastre: "Filosoful, tinichigiul si
societatea".

Duminică, 14 noiembrie, la ora 16.00, va avea loc lansarea volumului "Cuvinte, teorii si lucruri - Quine in perspectiva", aparut anul acesta la Editura Pelican. Volumul este rodul colaborarii dintre profesori ai Facultatii de Filosofie, Universitatea Bucuresti, si ai unor prestigioase universitati din Australia si SUA. Incepand cu ora 18.00, se va dialoga asupra stării dezbaterii publice din România:
"Filosofie şi dezbatere publică".

Nu în ultimul rând, in parteneriat cu Libraria Carturesti, Facultatea de Filosofie lansează programul "Un filosof vă recomandă o carte". În cele două zile ale evenimentului, in intervalul 14.00-16.00, profesorii Facultatii de Filosofie vor sta la dispozitia cititorilor de filosofie care vor pasi pragul librariei Carturesti, cu informatii si indrumari.

Facultatea de Filosofie este facultate fondatoare a Universitatii din Bucuresti, iar in prezent ofera celor peste 800 de studenti programe de studii de licenţa, masterale, doctorale si postdoctorale.