Asasinarea premierului Boiko Borisov, ordonată de un cunoscut traficant bulgar

Ziarul Financiar 09.11.2010

Complotul de asasinare a premierului bulgar Boyko Borisov a fost pus la cale de o figură cunoscută în mediul interlop bulgar, scrie ziarul bulgar Standard, la o zi după apariţia în presă a informaţiilor legate de asasinarea premierului.

Potrivit ediţiei de luni a cotidianului 24 Ceasa, cu aproximativ zece zile în urmă, serviciile de spionaj au interceptat convorbiri telefonice şi întâlniri ale unor personalităţi-cheie, descoperind cel mai recent plan de asasinare a lui Borisov, în schimbul sumei de 400.000 de euro. "Suma de 400.000 de euro este prea mică pentru viaţa mea", a declarat, ironic, Boiko Borisov, confirmând luni această informaţie despre un complot de asasinare care l-a vizat, scrie Novinite.

Cotidianul Standard citează o sursă din cadrul serviciilor de informaţii, potrivit căreia interceptarea a vizat un singur apel telefonic, efectuat de pe teritoriul Bulgariei, cu o cartelă pre-pay, distrusă ulterior.

Experţi în informaţii secrete sunt, însă, de părere că ordinul de asasinare a premierului bulgar ar putea veni din partea unei "surse total diferite" şi că apelurile telefonice interceptate ar fi putut constitui o încercare de "distragere a atenţiei".