Problemele financiare pun pe butuci un cazinou gigantic din Las Vegas

Autor: Alexandru Matei 07.11.2010

City Center, un complex de cazinouri din Las Vegas în valoare de 8,7 miliarde de dolari deschis în urmă cu mai puţin de un an, este pe punctul de a se prăbuşi din cauza problemelor financiare, scrie The Wall Street Journal.

Complexul, care include hoteluri, un cazinou şi un mall gigantic, este cel mai mare proiect imobiliar finanţat din surse private din Statele Unite.

Problemele City Center sunt cauzate în special de cea mai abruptă scădere a turismului înregistrată de Las Vegas în ultimele decenii. Între 1 ianuarie şi 30 septembrie complexul a înregistrat o pierdere netă de aproape un miliard de dolari, din care 600 de milioane de dolari sub formă de reducere a valorii contabile a activelor.

Principala sursă a problemelor sunt condiţiile unui credit în valoare de 1,8 miliarde de dolari contractat de Dubai World şi MGM Resort International, companiile care deţin complexul, care stipulează că veniturile grupului trebuie să fie mult mai mari decât se estimează în prezent.

Dacă nu se pot renegocia condiţiile creditului, City Center poate intra în incapacitate de plată până la mijlocul anului viitor.