România, să fii sanatoasa! Contracte păguboase de 850.000 de euro la Severin

Autor: Pro TV 02.11.2010

În vreme ce sistemul sanitar este falimentar, managerii de spital încheie contracte păguboase care sărăcesc bugetul sănătăţii în fiecare zi.

Scurgerile de fonduri de sute de miliarde de lei au transformat spitalele în locuri ale groazei, în care bolnavii trebuie să suporte mizerie şi umilinţă.

850.000 de euro. Aceasta este paguba provocată spitalului judeţean Mehedinţi de contractele păguboase încheiate de manageri care s-au perindat pe la cârma spitalului în ultimii şase ani, arată o anchetă care face parte din campania "România, să fii sănătoasă", desfăşurată de Pro TV. Deşi există un raport în care inclusiv specialişti de la Finanţe reclamă nereguli, până acum nimeni nu a fost tras la răspundere. De altfel, în România, niciun manager de spital nu a plătit până acum pentru management defectuos.

La Spitalul Judeţean Drobeta Turnu Severin pacienţii sunt înghesuiţi în saloane mici şi nu aşteaptă nimic. Nici măcar vindecarea, pentru că, deşi medicii se ocupă de ei, n-au bani să-şi cumpere medicamente. Mai multe despre ancheta România, să fii sănătoasă citiţi pe www.stirileprotv.ro.