Decizie după greşeala de acum două zile din Parlament: Miniştrii vor verifica mai atent documente din Parlament. Secretarii de stat vor participa la lucrările comisiilor

Autor: Barbulescu Ovidiu 21.10.2010

Membrii Guvernului au stabilit joi într-o discuţie organizată la Palatul Victoria ca documentele reprezentând ordinea de zi a lucrărilor Parlamentului şi avizele Executivului la iniţiative legislative să fie verificate mai atent inclusiv de miniştri, nu doar în grupurile parlamentare, iar secretarii de stat să fie permanent prezenţi la lucrările comisiilor în care sunt dezbătute proiecte legate de ministerul din care fac parte, informează Mediafax.

Stadiul proiectelor legislative din Parlament va fi verificat lunar atât de secretarii de stat, cât şi de miniştri, au mai declarat surse participante la discuţie.

"S-a stabilit să fie acordată o atenţie mai mare în ceea ce priveşte verificarea ordinii de zi a lucrărilor Parlamentului şi punctelor de vedere formulate de Executiv la iniţiativele legislative şi ca exemplare din aceste documente să fie dublate şi înmânate inclusiv miniştrilor, nu doar membrilor grupurilor parlamentare, astfel încât să se ştie exact cum trebuie procedat la vot, iar punctul de vedere al Guvernului să fie întotdeauna respectat", au arătat sursele.

Decizia vine după ce marţi seară mai mulţi deputaţi ai puterii au votat pentru scăderea TVA cu 5% pentru alimentele de bază şi eliminarea impozitelor pentru pensiile mai mici de 2.000 de lei, o parte dintre aceştia, printre care şi miniştri, declarând ulterior că nu au ştiut ce au votat.