Haosul din interiorul PDL se transformă în război. Botiş: Şi eu am votat reducerea TVA. Legislativul s-a pronunţat, Executivul trebuie să aplice

Autor: Alexa Aurelia 20.10.2010

Ministrul Muncii, Ioan Botiş, a declarat, miercuri, că atâta timp cât Legislativul s-a pronunţat asupra neimpozitării pensiilor mai mici de 2.000 de lei, Executivul trebuie să aplice, recunoscând că a votat şi el reducerea TVA la 5 % pentru alimentele de bază, informează Mediafax.

Ioan Botiş a arătat că, potrivit principiului separării puterilor în stat, este atribuţia Parlamentului de a vota legi, iar a Executivului de a le pune în aplicare.

"Legislativul s-a pronunţat, noi, Executivul, trebuie să punem în aplicare", a susţinut ministrul Muncii.

În ce priveşte reducerea TVA la 5 % pentru alimentele de bază, ministrul Ioan Botiş a recunoscut că a votat pentru această măsură. "Am votat şi eu această lege", a adăugat demnitarul.

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, marţi, un proiect de lege iniţiat de parlamentari PSD+PC şi PNL prin care se instituie aplicarea TVA de 5% la alimentele de bază, cum ar fi pâinea, carnea, laptele, uleiul vegetal şi zahărul, Camera fiind forul decizional.