Sute de angajaţi din Finanţe protestează în holul ministerului pentru că nu au primit sporurile

Ziarul Financiar 13.10.2010



Mai mult de 100 de funcţionari din Ministerul Finanţelor Publice au declanşat un protest spontan şi s-au strâns în holul principal de la intrarea în instituţie, nemulţumiţi că nu au primit sporurile salariale, scrie Mediafax Business.

"Uitaţi-vă, să vadă toată lumea cu ce salarii trăim. Salarii nesimţite?! Nu poţi să trăieşti cu 4-5 milioane de lei (vechi -n.r.). Am 20 de ani de muncă în Ministerul Finanţelor. Directorii noştri cu răspundere au 19 milioane de lei (vechi - n.r.). Ne spune lumea că avem salarii nesimţite? Nesimţiţi sunt cei care afirmă aşa ceva!", a declarat pentru Mediafax unul dintre participanţii la protest, care avea în mână fluturaşul de salariu.

Acordrea sporurilor pentru personalul din Ministerul Finanţelor Publice a fost unul dintre motivele invocate de preşedintele Traian Băsescu la momentul remanierii fostului ministru al Finanţelor Sebastian Vlădescu.

Vlădescu a declarat în repetate rânduri că va acorda sporuri angajaţiilor din Ministerul Finanţelor până la intrarea în vigoare a legii salarizării unice, întrucât eliminarea acestor stimulente echivalează cu o reducere a veniturilor de aproximativ 60%.

Update 2: Angajaţii Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Iaşi au întrerupt activitatea, în jurul orei 14.00, aproximativ 200 de salariaţi fiind adunaţi în holul de la parterul instituţiei.

"S-a întrerupt şi la noi activitatea. Acum se adună oamenii. Sunt deja 200 de salariaţi în holul de la parterul instituţii. Nu am putut ieşi afară, din cauza sărbătorilor Iaşiului, lângă clădirea instituţiei fiind organizate mai multe acţiuni. Se scandează «Hoţii», sunt aceleaşi lozinci auzite şi la Bucureşti. E un gest de solidaritate cu colegii noştri de la Ministerul Finanţelor. Şi noi suntem în aceeaşi situaţie cu colegii din Capitală", a declarat pentru Mediafax, Maria Ţăran, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Generale a Finaţelor Publice din Iaşi.

Update 3: Aproximativ 300 de angajaţi din cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Braşov au ieşit în faţa instituţiei, miercuri, în jurul orei 14.00, fiind nemulţumiţi de măsurile luate de Ministerul Finanţelor privind diminuările salariale.

Update 4: Peste 200 de angajaţi ai Direcţiei Finanţelor Publice Cluj au declanşat, miercuri, un protest spontan şi au întrerupt lucrul, adunându-se în curtea instituţiei