Gigantul media Naspers, la a doua tranzacţie în România: a preluat 83% din GECAD ePayment

Autor: Adrian Stefan Seceleanu 12.10.2010

Grupul Allegro, parte a gigantului media sud-african Naspers, a achiziţionat un pachet de 83% din acţiunile companiei GECAD ePayment International, furnizor de servicii de plată online cu cardul, deţinut de omul de afaceri Radu Georgescu.

Reprezentanţii celor două companii nu au oferit detalii despre valoarea tranzacţiei.

Naspers a mai cumpărat în România site-ul de anunţuri autovit.ro în cadrul unei tranzacţii evaluate la câteva milioane de euro. Pe de altă parte, Radu Georgescu este la a treia tranzacţie prin care vinde unei companii internaţionale acţiuni la una dintre companiile pe care le-a fondat de la zero. Georgescu a vândut în 2003 tehnologia antivirus RAV către Microsoft pentru ca în 2007 să vândă un pachet de acţiuni la firma care deţine compania Axigen mai multor investitori, printre care şi un fond finanţat de Cisco.

Radu Georgescu, care va păstra un pachet de 17% din GECAD ePayment, va rămâne şi în Consiliul director al GeCad.

Înainte de tranzacţie, din GECAD ePayment a fost desprinsă divizia Avangate, furnizor internaţional de soluţii şi servicii pentru distribuţia electronică a programelor software.

Rezultatele pe 2009 ale companiei GECAD ePayment - afaceri de 2,4 mil. euro şi profit brut de 0,7 mil. euro, includ şi activitatea ePayment şi o parte din activitatea Avangate.

În primele şase luni din acest an în sistemul GECAD ePayment au fost procesate 1.137.000 de tranzacţii, la o valoare de 65,5 milioane de euro.