Vrancart Adjud ia credite de 17,2 mil. euro ca să se modernizeze

Autor: Adrian Cojocar 23.09.2010

Producătorul de hârtie şi carton Vrancart Adjud (VNC), unul dintre primii trei jucători de pe piaţa din România, a aprobat contractarea de împrumuturi bancare în valoare de 17,2 mil. euro pentru a face faţă concurenţei, faţă de care conducerea companiei nu se sfieşte să recunoască că este superioară atât la nivel calitativ, cât şi al diversităţii gamei de produse.

"Din comparaţia prezentată rezultă un decalaj semnificativ, atât între capacităţile de producţie, care se traduce în ultimă instanţă în productivităţi şi costuri mai bune la concurenţi faţă de Vrancart, cât şi în sortimentaţie (mai diversificată la concurenţi) şi calitate (mai bună la concurenţi)", spun reprezentanţii companiei. Conducerea Vrancart spune că din această cauză piaţa autohtonă este în pericol de a fi invadată inclusiv de produse din Ungaria. Creditul pe care producătorul român vrea să-l contracteze în acest an reprezintă circa două treimi din afacerile Vrancart pe anul trecut, de 117 mil. lei (27,5 mil. euro).

Conducerea companiei se bazează pe revenirea economică care va urma după anii de recesiune pe care îi traversează în prezent economia, cât şi a decalajului de consum înregistrat în România pe segmentul hârtiei şi al cartonului faţă de media europeană, care este de peste trei ori mai scăzut pe plan autohton. SIF Banat-Crişana (SIF1) controlează 74,7% din acţiunile Vrancart. Compania are o capitalizare de
12,7 mil. euro.