Angajaţii din IT au avut cele mai mari creşteri de salarii în 2010

Ziarul Financiar 17.09.2010

Ultimii doi ani au trecut fără emoţii pentru angajaţii din IT, care au continuat să primească creşteri de salarii, în ciuda faptului că în celelalte domenii aveau loc scăderi şi concedieri.

Salariile celor care lucrează-în companiile de profil au crescut în ultimii doi ani cu o medie anuală de 15% , acest domeniu fiind unul dintre puţinele care au părut să nu se lase afectate de criză. Mai mult decât atât, companiile au continuat să angajeze oameni noi, singura problemaă de care s-au lovit fiind aceea că nu reuşesc să găsească suficient de mulţi specialişti.

Faptul că vorbim despre unul dintre domeniile cu cele mai mari salarii din piaţă este confirmat şi de nivelul de salarizare pe care îl are un nou intrat în companie.. spre exemplu, într-o companie care creează jocuri pe calculator, salariul de început al unui designer cu puţină experienţă sau chiar deloc variază în jurul sumei de 800 de euro, în timp ce în alte domenii, valoarea salariului de intrarea pe un post care cere studii superioare nu trece de 350 de euro, în cele mai multe cazuri.

Citiţi mai multe despre domeniile în care salariile au crescut cel mai mult pe www.businessmagazin.ro