Finanţele promit din 2011 o bază de date unificată pentru contribuţii sociale, taxe şi impozite

Ziarul Financiar 02.09.2010

Ministerul de Finanţe lucrează la un proiect de act normativ privind unificarea bazelor de date privind contribuţiile sociale, taxele şi impozitele şi care va permite ca toate plăţile să se facă într-un cont unic, începând cu 1 ianuarie 2011, a declarat, joi, Dragoş Doroş, director în MFP, scrie Mediafax.

Reprezentantul Ministerului Finanţelor Publice (MFP) a declarat, în cadrul unei dezbateri privind Ordonanţa 58/2010, că instituţia lucrează la un proiect de act normativ care va crea o singură bază de date pentru declaraţiile privind contribuţiile sociale, impozitele şi taxele şi un cont unic în care să se facă plăţile.

În acest context, reprezentanţii mediului de afaceri din România prezenţi la dezbatere au sugerat să se abroge OUG 58, având în vedere că în câteva luni va exista sistemul fiscal integrat de impozite, taxe şi contribuţii, care va permite depunerea unei singure declaraţii şi efectuarea unei singure plăţi pentru toate contribuţiile, putând astfel elimina haosul creat de aplicarea ordonanţei. Citiţi mai mult pe www.mediafax.ro