Creşterea salariilor, doar o revenire în parte la vechile venituri şi nu pentru toţi

Ziarul Financiar 28.08.2010

Creşterea salariilor ar putea fi doar o iluzie, pentru că, prin viitoarea lege, angajaţii la stat vor primi mai puţini bani, având în vedere modul în care se stabileşte salariul minim şi faptul că majorarea propusă cu până la 20% înseamnă o revenire în parte la vechile salarii şi nu pentru toţi, scrie Mediafax.

Sindicaliştii nu agreează deloc ideea noului proiect de lege a salarizării, după ce Legea 330 din 2009, la care au lucrat experţi de la sindicate, patronate şi Guvern, aflată deja în vigoare dar nepusă în aplicare, a fost aruncată la coş şi înlocuită cu un proiect care îi dezavantajează pe toţi salariaţii sistemului public.

Cu toate acestea, speranţele să fie modificat proiectul sunt foarte mici, chiar şi în opinia sindicaliştilor, care continuă totuşi să meargă la întâlniri cu reprezentanţii Guvernului.

Ei cred că toate categoriile de bugetari vor primi, prin aplicarea noii legi a salarizării, mai puţini bani, pentru că este vorba de un salariu minim, respectiv coeficientul unu din grilă, mai mic decât cel din Legea 330/2009, dar şi pentru că salariile de referinţă sunt cele reduse deja cu 25 la sută.Citiţi mai mult pe www.mediafax.ro