Şeful serviciului tehnic de la Maternitatea Giuleşti a fost reţinut de procurori

Ziarul Financiar 27.08.2010

Şeful serviciului tehnic de la Maternitatea Giuleşti, Vasile Dima, a fost reţinut pentru 24 de ore, vineri, de procurorii Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) în dosarul penal legat de producerea incendiului din 16 august, scrie Mediafax.

Vasile Dima era responsabil de supravegherea şi verificarea instalaţiilor din Spitalul "Panait Sârbu" şi de instructajul angajaţilor cu privire la respectarea normelor de protecţie contra izbucnirii incendiilor.
Procurorii vor formula propunere de arestare preventivă a lui Vasile Dima, pe care o vor înainta instanţei Judecătoriei Sectorului 6.

Şeful serviciului tehnic de la Maternitatea Giuleşti a fost citat, vineri, la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie pentru a da declaraţii în această cauză.
"Raportul tehnico-ştiinţific al Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) de determinare a incendiului a stabilit ca împrejurare principală co-existenţa unor conductori electrici improvizaţi. (...) Incendiul a avut două faze. Prima în mediul normal, însă s-a extins foarte rapid în momentul în care a intrat în contact cu aerul comprimat şi oxigenul scurs în salon", a declarat, luni, procurorul şef Marius Iacob. Citiţi mai mult pe www.mediafax.ro