Şeitan va explica cum se depun declaraţiile pentru contractele drepturile de autor la o zi după expirarea termenului limită

Autor: Adelina Mihai 25.08.2010

Ministrul Muncii, Mihai Şeitan, va susţine mâine la ora 10 o declaraţie de presă privind modalitatea în care se vor plăti contribuţiile pentru persoanele care au venituri pe contracte de drepturi de autor sau de tip PFA.

"Pentru clarificarea tuturor aspectelor privind modalitatea de plată a contribuţiilor sociale pentru persoanele care obţin venituri de natură profesională, în conformitate cu prevederile OUG nr. 58/2010, la eveniment vor participa şi preşedintele Casei Naţionale de Pensii, doamna Domnica Doina Pârcălabu, precum şi preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă, domnul Silviu Bian", se arată într-un comunicat de presă transmis în această seară de reprezentanţii ministerului Muncii.

În normele metordologice ale ordonanţei 58 se precizează că persoanele care încasează venituri pe contracte de drepturi de autor sau de tip PFA care nu depun declaraţia până la data de 25 a lunii vor fi amendaţi cu sume cuprinse între 2.500 şi 5.000 de lei.