Sasha Meret vă invită la “Reverii urbane”

Autor: Ziarul de Duminica 25.08.2010

In intervalul 1-15 septembrie, artistul american de origine română Sasha Meret revine in România cu expozitia itinerantă "Reverii urbane", proiect organizat de Depoul de Arta Urbana, Primaria Brasov si Librariile Carturesti, in parteneriat cu Institutul Cultural Roman, Centrul Cultural American, Ordinul Arhitectilor din Romania, Fundatia Istorica Romana Firo, Fundatia Ithaka, Zona de Creatie si Green Hours. Expozitia va putea fi vizitată la Café Verona şi Grădina Verona.
Proiectul "Reverii urbane" inglobează lucrari artistice in prim-planul carora troneaza New York-ul, ca "Facator de nouri" (proiectie video), vazut in paralela de timp 1959-2009 (fotografie), ca leagan al traditiilor rurale ("Urbanus Currus" - propunere de monument: caruta taraneasca din lemn acoperita integral cu oglinzi) si ca forma arhetipala (desene grafice, "Schite de urbanism utopic din Galaxia XYZ").
Invitatul lui Sasha Meret din Romania este artistul video Cinty Ionescu.
Foarte cunoscute in Statele Unite, China, Japonia si Europa, lucrarile lui Meret fac parte din colectii precum Pfizer, Sony Corporation, Joyce-Gilmore Mertz Foundation, Pall Corporation, Muzeul Naito, Fundatia Art Lin YuNu, Fundatia Culturala Romana, Queens Museum, ca si din colectii de corporatii si particulare din SUA, Franta, Japonia, Belgia, Olanda, Germania, Suedia, Norvegia.
Sasha Meret a colaborat peste 20 de ani ca ilustrator saptaminal la publicatii cum ar fi "The New York Times", "International Herald Tribune", Washington Post". A ilustrat de asemenea carti pentru prestigioase edituri.