Asistenta de la maternitatea Giuleşti, arestată pentru 29 de zile

Ziarul Financiar 24.08.2010

Asistenta Florentina Cîrstea, reţinută în urmă cu o zi pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală gravă din culpă în legătură cu incendiul de la Maternitatea Giuleşti, a fost arestată preventiv pentru 29 de zile, după ce Judecătoria Sectorului 6 a admis, marţi, propunera procurorilor, scrie Mediafax.

Avocatul asistentei declara, înainte de pronunţarea instanţei, că în faţa judecătorului Florentina Cîrstea s-a declarat vinovată doar într-o anumită măsură.

Ea a spus că asistenta, potrivit fişei postului, pe care a studiat-o în timpul procesului, trebuia să aibă în subordinea sa alte "una sau două asistente debutante şi una sau două infirmiere", aceasta trebuind însă să se ocupe singură de toată secţia de terapie intensivă.

Totodată, avocatul a declarat, marţi, la Judecătoria Sectorului 6, că Florentina Cîrstea are mustrări de conştiinţă în legătură cu tragedia de la Maternitatea Giuleşti. Florentina Cîrstea nu ar fi fost "niciun moment la nicio petrecere", a susţinut apărătorul. Citiţi mai mult pe www.mediafax.ro