Primele concluzii ale Inspectoratului Teritorial de Muncă cu privire la Maternitatea Giuleşti: distrugere, fum şi funingine

Ziarul Financiar 17.08.2010

Inspectorul şef adjunct al ITM Bucureşti, Ştefan Mareş, a declarat, marţi după-amiază, că în camera de la Maternitatea Giuleşti unde a avut loc explozia nu s-a putut constata decât "distrugere, fum şi funingine", arătând că acel loc a fost scena unui "dezastru", informează Mediafax.

Ştefan Mareş, care a fost prezent la acţiunile de prelevare de probe de la Maternitatea Giuleşti din Capitală, a spus, la ieşirea din unitatea sanitară, că de miercuri la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Bucureşti vor fi chemaţi toţi angajaţii spitalului care au fost pe tura de luni seară, când s-a produs tragedia.

Mareş a precizat că aceasta va fi doar una dintre măsurile pe care ITM Bucureşti le va întreprinde în cadrul anchetei privind explozia de la Maternitatea Giuleşti.

"În camera în care a avut loc deflagraţia nu s-a putut constata decât distrugere, fum şi funingine, arătând că acel loc a fost scena unui dezastru", a mai spus Ştefan Mareş.

Întrebat dacă poate fi emisă vreo ipoteză în acest moment, Mareş a arătat că nu poate spune nimic cu certitudine şi că se va putea pronunţa doar după ce ITM va intra în posesia documentelor în baza cărora a fost organizată activitatea la maternitate şi în urma primirii rezultatelor unei expertize. Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro.