Acţionarii BVB discută în septembrie despre splitarea titlurilor

Autor: Mediafax 08.08.2010

Acţionarii BVB sunt convocaţi la 6 septembrie pentru a discuta splitarea valorii nominale a acţiunilor Bursei, la 1 leu, de la 10 lei, dar şi alegerea candidaţilor pentru CA la Depozitarul Central, pentru că în octombrie expiră mandatul actualilor membri. Astfel, dacă operaţiunea de splitare a valorii nominale a acţiunilor va fi aprobată, numărul titlurilor va creşte de la 7,67 milioane la 76,74 milioane de unităţi, se arată în convocatorul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Depozitarul Central are, în prezent, doi administratori interimari, după ce unul dintre vicepreşedinţi, Ioan Catona, şi un membru al CA, Ovidiu Lucian Isac, au demisionat. Pe locurile vacante au fost numiţi ca administratori provizorii directorul general al firmei de brokeraj Interdealer Capital Invest Cluj-Napoca, Doru Boloş, şi preşedintele CA al societăţii de intermediere Voltinvest Craiova, Cristinel Popescu. Consiliul de Administraţie al Depozitarului Central este format din opt membri şi un preşedinte.

În prezent, CA este prezidat de Ovidiu Sergiu Pop, iar ceilalţi membri sunt Stere Farmache - vicepreşedinte al Depozitarului şi preşedinte al CA al BVB, Dana Mirela Ionescu - preşedintele CA al Raiffeisen Capital & Investment, Rareş Nilaş, directorul general al BT Securities, şi Adrian Mănăilă, acţionarul majoritar al Elda Invest