Guvernul Boc plănuieşte negocierea unei cote unice de 10% şi TVA de 25% - EVZ

Ziarul Financiar 26.07.2010

Astăzi, guvernul va începe a cincea rundă de negocieri cu FMI, urmând a fi discutate ţintele de creştere a economiei şi politicile fiscale adoptate pentru reducerea cheltuielilor bugetare.

Conform unor surse din interiorul guvernului, citate de Evenimentul Zilei, membrii coaliţiei de guvernare vor discuta acordarea către Ministerul Finanţelor Publice a mandatului de începere a negocierilor cu experţii Fondului Monetar Internaţional (FMI) pentru reducerea cotei unice la 10% începând de la 1 ianuarie 2011, ne-au declarat surse din cadrul coaliţiei.

De asemenea, va fi discutată majorarea TVA cu un punct procentual până la 25%. "Majorarea TVA cu un punct procentual nu va avea efecte toxice şi va mai acoperi o parte din golul lăsat de reducerea cotei. Decizia va fi luată însă în acord cu FMI, care vrea măsuri clare de realizare a veniturilor bugetare, iar TVA, din punctul lor de vedere, e o sursă sigură, deşi majorarea TVA va reduce consumul fiscalizat", au spus sursele citate. Citiţi mai multe pe www.evz.ro.