Videanu: Am susţinut şi susţin tot timpul o alianţă PDL-PNL

Ziarul Financiar 19.07.2010

Prim-vicepreşedintele PDL Adriean Videanu a declarat luni că a susţinut şi "susţine tot timpul" o alianţă PDL-PNL, arătând că el crede "într-o separare a apelor din punct de vedere ideologic şi doctrinar - pe stânga PSD cu cine vrea, pe dreapta PDL cu PNL".

"Eu am susţinut şi susţin tot timpul o astfel de alianţă. Eu cred într-o guvernare de dreapta reală, şi nu o soluţie de compromis, o guvernare de şantaj, cum a fost 2007-2008 într-un guvern de dreapta cu un program de guvernare de dreapta, cu 20% susţinere în Parlament, şantajat de PSD. Cred într-o separare a apelor din punct de vedere ideologic şi doctrinar - pe stânga PSD cu cine vrea, pe dreapta PDL cu PNL", a precizat Videanu, citat de Mediafax.

El a făcut aceste declaraţii înainte de şedinţa BPN al PDL, răspunzând la întrebările ziariştilor conform cărora există tot mai multe voci în PDL care ar dori o alianţă PDL-PNL.

Europarlamentarul Cristian Preda a scris dumincă, pe blog, că PNL şi PDL ar putea forma împreună o majoritate coerentă, apreciind însă că liderul liberal Crin Antonescu greşeşte din vanitate şi amnezie când spune că nu va guverna cu nici o fracţiune a FSN. Mai multe despre declaraţiile făcute de prim-vicepreşedintele PDL citiţi pe www.mediafax.ro.