Criza i-a răpus şi pe producătorii de confecţii. Exportul, şansa spre profit

Autor: Pro TV 04.07.2010

Vâslesc împotriva curenţilor. Sunt producătorii români de textile, care şi aşa se târau cu marfa de la un sezon la altul. Acum, dacă tot s-a mărit şi taxa pe valoare adaugată par condamnaţi.

În disperare de cauză, aceştia încearcă să suporte din buzunar diferenţa şi să nu mărească preţurile, doar doar se vor întoarce clienţii la ei şi vor renunţa la mall-uri.

Greu de crezut, însă, că se mai gândeşte cineva să-şi schimbe garderoba, când abia dacă mai sunt bani pentru întreţinere şi mâncare.

"Două la preţ de una"! Este sloganul celor care îşi expun marfa în cort la Bucureşti. Sunt mai puţine modele ca-n anii trecuţi, iar clienţii mult mai reţinuţi. Lumea se uită de două ori pe etichetă şi pe urmă cumpără. Asa ca, mai nou, la astfel de târguri, toţi sunt dispuşi să negocieze până la 10% din preţul produsului.

Problema este că până la sfârşitul anului, 60.000 de salariaţi din această industrie ar putea să îşi piardă locul de muncă. Singura lor şansă ar fi să se relanseze miraculos comenzile pentru export.

Sursa video: www.stirileprotv.ro.