Principele Radu: Familia regală e foarte afectată de criză

Ziarul Financiar 02.07.2010

Principele Radu afirmă că familia regală a fost foarte afectată de criza economică, fiind nevoită să renunţe la mai mulţi colaboratori şi să întârzie unele proiecte, precum cel de renovare a Castelului Săvârşin, unde de doi ani schelele stau pe imobil din cauza lipsei banilor, scrie Mediafax.

Principele Radu a discutat cu jurnaliştii din Arad într-un mall din oraş, unde a fost în vizită cu principesa Margareta. Solicitat de ziarişti să comenteze pe marginea crizei economice, principele Radu a spus că inclusiv Casa Regală a fost foarte afectată.

"Familia regală, şi ca entitate instituţională, şi ca familie, trăieşte aici, unde are toate legăturile economice, culturale, spirituale cu ţara. Din momentul începerii crizei, a fost afectată economic propriu-zis, pentru că există surse de venit ale familiei pe teritoriul României, cum ar fi pădurile de la Săvârşin sau de la Sinaia, legături cu anumite companii comerciale de diverse feluri. Afectarea este enormă, am redus la un sfert numărul colaboratorilor, angajamentele noastre se fac cu mai multă măsură", a spus el. Citiţi cum a afectat criza casa regală din România pe www.mediafax.ro