Exclusiv Gândul : Mi se rupe de ce proprietăţi au miniştrii PD-L. Să le taxeze – lider al coaliţiei

Ziarul Financiar 28.06.2010

Cabinetul Boc a decis, luni, să elimine din proiectul de modificare a Codului Fiscal articolul care impunea proprietarilor de mai multe locuinţe să achite în acest an o taxă de solidaritate.

Pe surse s-a aflat şi motivul acestei omisiuni voite: Guvernul consideră că articolul referitor la taxă era "atacabil" şi, de aceea, Cabinetul va face un act normativ distinct pentru a o promova. În aşteptarea elaborării unui proiect de lege sau Ordonanţe de Urgenţă pentru a taxa mai mult casele, un membru al Coaliţiei de guvernământ a comentat pentru Gândul ce greşeală ar putea comite Executivul dacă va face scăpate neimpozitate suplimentar proprietăţile.

"Ştiţi ce se întâmplă, într-o ţară în care toţi s-au repezit, după ce au câştigat un ban- Dumnezeu ştie cum, să-i bage în imobiliar, mi se pare normal să impozitezi pe zona asta pentru că este o zonă care produce indirect şi nu este bine să te transformi într-un popor de rentieri pentru că ajungi cum sunt grecii acum", ne-a explicat liderul grupului minorităţilor naţionale din Parlament, Varujan Pambuccian.