Andreea Esca, Elena Udrea şi Dezvoltarea Turismului Naţional

Ziarul Financiar 28.06.2010

În cel mai nou număr al revistei The ONE, Andreea Esca vorbeşte în editorialul său despre alegerile pe care trebuie să le facem atunci când vine vorba de vacanţă şi despre cum a scăpat România de dezvoltarea turismului national.

"Anul trecut, chiar i-am promis d-nei Udrea că, de îndată ce lucrurile vor merge şi la noi ca în Antalya, îmi voi schimba alegerile. Dar cred că Alexia şi Aris vor fi la masterat cand vom relua discuţia, iar toboganele de apă nu vor mai fi deloc interesante pentru niciunii dintre noi.

Desigur că la Constanta nu avem 6 luni pe an de vreme bună ca să aibă timp oamenii de afaceri să-şi recupereze investiţiile, dar nici nu există bunăvoinţă. Şi nici statul român nu i-a ajutat cu facilităţi ca în Turcia, pentru a putea crea asemenea resorturi. Şi apoi, chiar dacă i-ar fi ajutat, să zicem, trebuia să importăm şi nişte angajaţi serviabili, cu zâmbetul pe buze, care să nu se simtă deranjaţi că le ceri o îngheţată din 5 în 5 minute.

Dar criza ne-a adus rezolvarea mult mai rapidă a acestei probleme, în sensul că oamenii nu vor mai avea în curând bani să se mai ducă nici în parcul din propriul oraş, şi uite cum a scăpat România de dezvoltarea turismului naţional". Citiţi editorialul Andreei Esca e www.onemagazine.ro.