Cum arata primul model lansat pe piaţa locală de Ford România - Ford Mondeo facelift

Autor: Bogdan Alecu 28.06.2010

Compania Naţională de Vânzări a Ford România, care va prelua de la 1 august importurile mărcii americane pe piaţa locală de la Romcar, parte a Ţiriac Holdings, va lansa în a doua parte a acestui an noul Ford Mondeo facelift, modelul de clasă medie din gamă. Totodată, acesta va fi şi primul model lansat în România de Ford, de la preluarea importurilor.

În acelaşi timp, ultimele modele care vor fi lansate sub conducerea Romcar vor fi Galaxy şi S-Max, monovolumele de segment superior din gamă, care vor fi prezentate luna viitoare.

Noul Mondeo dispune de o parte frontală redesenată, şi faruri de zi cu LED-uri dar şi de noi stopuri în partea din spate. În ceea ce priveşte designul, acum s-au preluat mai multe elemente de design de la versiunea "Titanium S".

În ceea ce priveşte interiorul, nu sunt încă disponibile imagini, dar sunt şanse ca noul model să dispună de o nouă consolă centrală şi un nou sistem de iluminare interioară cu LED-uri.

Gama de motorizări este acum completată de un nou motor pe benzină de 240 CP EcoBoost de 2,0 litri, care înlocuieşte vechiul motor de 2,5 litri şi 220 CP şi de un diesel de 2,2 litri care acum dezvoltă 200 CP faţă de 175 CP la generaţia anterioară. În plus, va exista şi o nouă cutie de viteze automată Powershift cu dublu ambreiaj.
Preţurile noii generaţii nu au fost comunicate încă, dar cel mai probabil vor fi similare cu cele ale modelului actual.