Moody's: Ratingul României va fi sub presiune dacă deficitul bugetar nu se va încadra în ţinta cu FMI

Ziarul Financiar 25.06.2010

Ratingul României va fi sub presiune dacă deficitul bugetar nu se va încadra în ţinta fixată cu FMI pentru acest an, de 6,8% din PIB, a afirmat reprezentantul Moody's Kenneth Orchard, care spune că instituţia financiară va amâna probabil aprobarea virării tranşei a cincea din acord, informează Mediafax.

"Decizia de azi (vineri - n.r.) a Curţii Constituţionale face posibilă amânarea discutării în Consiliul FMI a revizuirii acordului cu România şi, prin urmare, şi virarea următoarei tranşe ar putea fi întârziată. Totuşi, Moody's percepe această chestiune ca o chestiune temporară şi nu ca o rupere fundamentală a programului", a declarat Orchard.

El a menţionat că, cel mai probabil, Guvernul va lua măsuri de remediere a situaţiei, posibil prin majorarea taxelor, ceea ce va însemna continuarea acordului cu FMI.

Moody's subliniază că situaţia lichidităţii Guvernului este în prezent suficientă şi nu depinde de virarea următoarei tranşe de la FMI, care va intra la BNR. ai multe despre concluziile Moody's citiţi pe www.mediafax.ro.