Ion Florescu, fondul de investiţii RC2: Suntem mai aproape de vânzare la Albalact decât la Policolor

Autor: Vlad Anastasiu 23.06.2010

Reprezentanţii fondului de investiţii RC2, cu active estimate de aproximativ 200 mil. euro şi care controlează în întregime producătorul de vopsele Policolor şi un sfert din producătorul de lactate Albalact, apreciază că în acest an este mai probabil un exist din businessul cu lactate decât din cel cu materiale de construcţii.

"Pentru Policolor nu este momentul oportun pentru un exit, în condiţiile în care piaţa materialelor de construcţii a fost extrem de afectată în ultimii doi ani. Industria alimentară a fost mai puţin afectată în această perioadă, iar la Albalact putem să vindem până la sfârşitul acestui an.

Depinde doar dacă găsim un preţ bun", a declarat Ion Florescu, directorul companiei New Europe Capital, societate care administrează fondul de investiţii Reconstruction Capital II (RC2).

Fondul este raportat cu o participaţie de puţin peste 25% din Albalact (ALBZ), fiind al doilea cel mai mare acţionar, după familia Ciurtin. Policolor este deţinut în întregime de două fonduri de investiţii, RC2 şi respectiv Romanian Investment Fund (RIF), ambele administrate de New Europe Capital şi înregistrate în Cipru. În plus, RC2 mai deţine pe piaţa locală operatorul de turism Mamaia Resort Hotels, grupul de clinici private Romar şi compania de factoring Top Factoring.