Bursa deschide pe scădere. SIF-urile pierd 2,3%

Autor: Vlad Anastasiu 23.06.2010

Bursa a deschis şedinţa de astăzi în scădere, pentru a doua zi consecutiv, cea mai mare corecţie din piaţă fiind înregistrată de societăţile financiare, grupate sub BET-FI, care coborau cu 2,3% la o oră de la deschidere. Cea mai mare scădere la această categorie era înregistrată de titlurile SIF Transilvania (SIF3), care coborau cu 2,7%, faţă de referinţă. Cel mai mare rulaj din piaţă era consemnat de titlurile SIF Oltenia (SIF5), valoarea transferurilor ridicându-se la aproape 0,5 mil. lei. Titlurile SIF5 coborau cu aproape 2,2% sub cotaţia de marţi.

Indicele BET, al celor mai lichide zece titluri din piaţă, cobora cu aproape 1,9% faţă de referinţă, corecţia fiind dată în principal de acţiunile bancare BRD şi Banca Transilvania (TLV), care coborau cu aproape 2% sub cotaţia de referinţă.

În sectorul energetic, titlurile societăţii naţionale de transport de gaze Transgaz (TGN) înregistrau cea mai mare corecţie, de aproape 2,5% . Indicele de profil, BET-NG pierdea 1,7%, coborând la nivelul de 720 de puncte.

Valoarea rulajelor se păstra ridicată, la 1,2 mil. euro, pe un volum de tranzacţionare de peste 5,3 milioane de acţiuni.