Avram, BNR: Daca nu vine clientul la bancă, sa meargă banca la client. "Trebuie ieşit cu produsul undeva pe stradă, în piaţă"

Ziarul Financiar 17.06.2010

Gradul de bancarizare va creşte semnificativ dacă băncile vor "ieşi cu produsele pe stradă", întrucât clienţii aleg rar să meargă în sucursale pentru a cere informaţii despre noile servicii şi produse, a declarat, joi, Ruxandra Avram, şef Serviciu Direcţia de Stabilitate Financiară BNR, scrie Mediafax Business.

"Apropo de bancarizare, să creştem numărul de persoane care sunt clienţi bancari, eu zic că este momentul cel mai bun. Trebuie început prin instrumentele oferite (...) Trebuie ieşit în faţă cu produsul şi acesta trebuie să apară undeva pe stradă, în piaţă, pentru că nu vine clientul la ghişeu să întrebe «Ce produse mai aveţi?». Trebuie să le vadă foarte clar undeva şi atunci bancarizarea va creşte în proporţii mult mai mari", a spus Avram, în cadrul unui eveniment organizat de Finmedia. Citiţi mai mult despre gradul de bancarizare din România pe www.mediafax.biz