Unde mancam in timpul serviciului: bistrourile sic, cea mai noua optiune

Ziarul Financiar 03.06.2010

In ultima perioada, in Bucuresti au aparut localuri unde pranzesc cei ce nu au suficient timp pentru o masa clasica la restaurant, dar nici nu accepta un simplu sandvis pe fuga.

Sunt localuri mici, cu numai cateva mese, meniu diferit in fiecare zi, iar mancarea poate fi luata si la pachet. Cum spun proprietarii lor, e ca si cum ai manca la mama acasa, daca mama ar face inainte o calatorie prin bucatariile lumii, s-ar opri in piata pentru ingrediente si te-ar servi rapid cat sa te incadrezi in pauza de pranz. Pe de alta parte, pot fi considerate si arme in lupta cu fast food-ul, un fel de soli ai conceptului de "slow food", care castiga tot mai mult teren. Iar ritmul este dictat de client.

Un astfel de exemplu este Omnivore's Dilemma, care functioneaza deja de cateva luni pe Calea Victoriei si a reusit sa atraga un segment de clienti fideli. Afacerea este ideea a trei antreprenori, satui de munca la birou, care au hotarat ca este momentul pentru o schimbare. "Suntem un trio, cineva glumea pe tema asta spunand ca ar fi trebuit sa numim locul Omnivore's Trilemma", spune Valeriu Borcos, unul dintre proprietari, care a lucrat in publicitate.

Cititi mai multe despre bistrourile sic si oferta lor pe www.businessmagazin.ro.