Premii media de excelenta la Cluj Napoca

Ziarul Financiar 25.05.2010

La West City Hotel din Cluj a avut loc a saptea editie a Premiilor media de excelenta, o traditie la Cluj-Napoca. Aceste premii au ca scop recompensarea acelor personalitati care au avut un aport semnificativ la dezvoltarea si promovarea orasului Cluj si a Transilvaniei si sunt acordate de publicatii locale.

Anul acesta Cosmote Romania a fost sponsorul principal al Premiilor Media de Excelenta. Conform traditiei, reprezentantii mass-media tiparita si electronica au recompensat aproximativ treizeci de personalitati ale vietii publice clujene, din domeniile afacerilor, stiintei, cercetarii, sportului, sferei civile si artei: prof. dr. Andrei Marga, rector al Universitatii "Babes - Bolyai" din Cluj - Napoca; Alin Tise, presedinte al Consiliului judetean Cluj; dr. Radu Mititeanu, director executiv al Clubului de cicloturism Napoca, club premiat pentru "promovarea sportului si a miscarii in aer liber"; acad. Ionel Haiduc; prof. dr. Vasile Dincu si multe alte personalitati locale.
Din domeniul teatrului au primit premiul Gábor Tompa, directorul Teatrului Maghiar din Cluj, si pe actorul Zsolt Bogdán, unul dintre cei mai importanti membri ai companiei clujene.
Premiul lui Gábor Tompa a fost oferit de Radio Paprika "pentru intreaga activitate depusa in functia de director al Teatrului National Maghiar din Cluj, si pentru premiile castigate la numeroasele festivaluri de teatru din Romania si din strainatate." Zsolt Bogdán a fost propus pentru premiere de catre revista Apostrof, "pentru intreaga activitate si pentru modul in care a contribuit activ la viata culturala a Clujului".