Aedificia Carpati si Romtest Electronic au castigat contractul de reabilitare a TNB

Ziarul Financiar 17.05.2010

Consortiul format din Aedificia Carpati si Romtest Electronic a castigat licitatia pentru reabilitarea Teatrului National, valoarea contractului fiind de 48 milioane euro, fara TVA, fiind singurul care a indeplinit conditiile pentru a se califica la licitatia electronica finala, a declarat pentru ZF Bogdan Trambaciu, directorul Unitatii de Management a Proiectului din cadrul Ministerului Culturii.

In editia de vineri, 14 mai, Ziarul Financiar a scris ca firmele Sedesa si Euro Construct au castigat licitatia, potrivit unor surse din piata, insa informatia nu a fost confirmata oficial pana la inchiderea editiei de catre Ministerul Culturii.

La licitatia pentru reabilitarea Teatrului National din Bucuresti au depus oferte 10 firme si consortii

"Niciuna din celelalte noua oferte nu a indeplinit criteriile tehnice pentru a putea participa la licitatia electronica. La unele chiar lipseau bucati intregi din proiectul tehnic", a declarat Trambaciu.

Firmele inscrise la licitatie au fost Aedificia Carpati cu Romtest Electronic, Rotary Constructii cu ACM 4 Bucure[ti, Sedesa Obras Y Servicios cu Euro Construct International, Midanne Invest Grup cu Euroconstruct, Intercantieri Vittadello cu Sacaim Societa per Azioni Cementi Armati ing. Mantelli, Alpine Bau GmbH Austria cu Comnord, Bog'Art, ACMS, Dafora cu UTI Instal [i Strabag AG.

Ofertele au fost deschise pe 9 februarie, dupa care a urmat verificarea eligibilitatatii ofertantilor si oferta tehnica. Consortiul calificat in urma acestei etape a participat la licitatia electronica, care a avut loc la inceputul saptamanii trecute.