Cum dispar banii publici in liste interminabile de cheltuieli. SGG sustine ca nu a avut un fond de stimulente, asa cum indica documentul Ministerului Finantelor

Ziarul Financiar 13.05.2010

Secretariatul General al Guvernului (SGG) sustine ca in 2009 nu a avut prevazut un fond de stimulente, asa cum este indicat intr-un document al Ministerului Finantelor, si ca nici in acest an nu a rezervat un astfel de fond, salariatii institutiei neprimind stimulente la salariu, informeaza Mediafax.

"Mentionam ca la nivelul SGG, aparatului propriu de lucru al primului-ministru si aparatului propriu de lucru al viceprim-ministrului nu exista un fond de stimulente", mai arata SGG.

Un document al Ministerului Finantelor releva ca fondul de stimulente rezervat angajatilor din institutii publice a depasit anul trecut 1,1 miliarde lei, pentru un numar mediu total de 336.648 posturi platite, fara ca nivelul castigului salarial mediu brut total sa scada in majoriitatea institutiilor sub 3.000 lei.

Pe lista ministerului apare si Secretariatul General al Guvernului, cu un fond de stimulente in 2009 de 2,7 milioane lei.