PSD vine cu cota dubla de impozit: 12 si 25%. Cum comentati?

Autor: Florin Ciolac 12.05.2010

Presedintele Consiliului National al PSD, Adrian Nastase, a propus, miercuri, la sedinta publica a CExN, impozitarea diferentiata pe doua cote si reducerea TVA la produsele alimentare de baza. Propunerile PSD au fost grupate intr-un material intitulat "PSD respinge genocidul social".

Principiile care au stat la baza solutiilor alternative ale PSD sunt impozitarea diferentiata, coroborata cu reduceri fiscale pentru inves ti tii si exporturi, TVA diferentiata prin scadere la alimentele de stricta necesitate, men ti nerea punctului de pensie la 45%, refuzul scaderii pensiilor, reducerea risipei din administratia publica, folosirea mai buna a fondurilor europene, atacarea frontala a evaziunii fiscale.

Nastase a afirmat ca ar trebui reduse la jumatate nu marul ministerelor si cel al agentiilor guvernamentale, pre cum si numarul secretarilor de stat si al consilierilor. El a propus, pentru majorarea veniturilor bugetare, introducerea a doua cote de impozitare, de 12 si 25%, pentru veniturile pana, respectiv peste salariul minim pe economie.

O alta propunere a PSD este TVA diferentiata, mai mica pentru alimentele de baza, zero pentru producerea energiei verzi, regenerabile si pentru alimentele ecologice si mai mare pentru unele produse de lux. Potrivit lui Nastase, PSD opteaza si pentru reducerea CAS cu 3%.

Ce ar face PSD daca ar fi la guvernare