UniCredit face divizie specializata pentru finantarile corporate

Autor: Liviu Chiru 11.05.2010

Ciprian Paltineanu, 34 de ani, va prelua conducerea diviziei locale nou-create a grupului UniCredit - Financing&Advisory - care va consolida activitatile de finantari structurate, sindicalizari, fonduri europene, factoring si consultanta.

Noua divizie va functiona in cadrul UniCredit Tiriac Bank, banca detinuta de grup in jurul careia a fost dezvoltata o structura de grup financiar.

In ultimii trei ani, Paltineanu a condus divizia locala a grupului de corporate finance, UniCredit CAIB, iar intre 2001 si 2006 a lucrat pentru Lehman Brothers si Credit Suisse la New York si Londra.

"Capitalizam pe o eficienta organizationala sporita, dar si pe sinergia dintre cunoasterea aprofundata a clientului, la nivel de relationship manager si expertiza pe produs, in cadrul Financial&Advisory", spune Paltineanu. Noua divizie va acoperi de la produsele financiare de baza pana la solutii de finantare structurata sau consultanta, acoperind toate tipurile de clienti, de la firme de dimensiuni medii la companii multinationale sau fonduri de investitii.

Conducerea UniCredit CAIB va fi preluata dupa plecarea lui Paltineanu de Raluca Tintoiu, care are o experienta de 11 ani in corporate si investment banking in Romania, dar si in Marea Britanie.