Hotelul Novotel, evaluat sub pretul de achizitie

Autor: Mirabela Tiron 03.05.2010

Hotelul de patru stele Novotel de pe Calea Victoriei din Capitala a fost evaluat la 28,3 milioane de euro anul trecut, sub nivelul sumei de 29,5 milioane de euro, platita in 2006 de compania austriaca Sparkassen Immobilien, divizia de investitii imobiliare a Erste Bank.

Raportul financiar al companiei Sparkassen Immobilien, listata la Bursa din Viena, arata ca evaluarea de anul trecut a hotelului Novotel a luat in calcul un randament al investitiei de 9,4%.

Compania de dezvoltare imobiliara Sparkassen Immobilien controleaza pe piata romaneasca atat unitatea hoteliera de patru stele, cat si centrul comercial Sun Plaza din Bucuresti, inaugurat anul acesta in urma unei investitii de circa 200 de milioane de euro.

Reprezentantii hotelului Novotel, parte a lantului francez Accor, nu au facut publice rezultatele financiare pe anul trecut ale hotelului, insa in primele patru luni din 2009 acestea erau in scadere cu 25% fata de perioada similara a anului anterior.

Potrivit ultimelor date disponibile, compania Accor Hotels Romania, care opereaza hotelul de patru stele din Capitala, a inregistrat in 2008 o cifra de afaceri de 11,4 mil. euro si un profit net de aproape 1,7 mil. euro, la un numar mediu de 207 angajati.

Hotelul Novotel opereaza 258 de camere pe piata romaneasca, sali de conferinta si o zona de spatii comerciale.

Sparkassen Immobilien a preluat hotelul Novotel de la grupul hotelier francez Accor, care a semnat ulterior un contract de inchiriere pe termen lung cu compania austriaca, unitatea hoteliera fiind prima investitie a companiei pe piata locala.