Tehnologie premium

Autor: Bogdan Petre 29.04.2010

Gadgeturile din gamele premium sunt pentru performanta, pentru comunicare, pentru specializare, dar si pentru rasfat si relaxare.



Philips MCi900

Pentru cei obsedati de calitatea sunetului

In februarie, la evenimentul Philips Winter Media Event, desfasurat la Barcelona, unde cei de la Philips si-au lansat oficial gamele de electronice si electrocasnice pe anul 2010, am experimentat pe viu cateva sisteme audio-video care m-au impresionat. Unul dintre ele este modelul din imagine, MCi900, ale carui incinte acustice au, dupa cum vedeti, o constructie mai speciala. Forma neobisnuita a boxelor Soundsphere asigura transmiterea sunetului pe mai multe directii, efectul rezultat fiind unul de spatialitate sau, un cuvant mai la moda ar fi imersivitate. Este un sistem dedicat celor obsedati de calitatea auditiei, celor care doresc sa experimenteze un sunet clar, pur, autentic, asa cum l-a creat artistul in studio, cat mai aproape de original. Intre peretii carcasei din aluminiu de culoare argintiu-titan, eleganta, moderna, avangardista as putea spune, se ascunde un cd/dvd player, o unitate de stocare de 160 GB, compatibilitate DLNA si streaming wireless, conector USB pentru rularea fisierelor MP3 precum conector HDMI out si o putere de 100W RMS.

Va fi disponibil si in Romania incepand cu luna mai, la un pret de aproximativ 999 euro, www.philips.ro

Sony Vaio VPC-Z11X9E/B

Ultraportabilul de lux

Daca ne gandim la vreo marca premium de laptopuri, instant mintea ne duce catre Sony Vaio. Producatorii japonezi si-au creat si impus aceasta imagine pe piata pentru portabilele lor, una in care luxul, designul si materialele de top sunt combinate cu performante tehnice remarcabile. Ultraportabilul Z11X9E, dedicat managerilor de top, nu face rabat de la statutul premium si imbie, pe langa aspectul elegant, cu linii si finisaje fine, cu un ecran cu iluminare LED de 13.1 inchi care poate afisa o rezolutie de 1600x900 pixeli, un procesor Intel Core i5 la 2.4 Ghz, stocare in Raid 0 pe doua SSD-uri de 64 GB, nu mai putin de 4GB de RAM precum si o unitate optica DVD-RW, totul la o greutate de numai 1,41 kg. Sa amintim si de Wireless-ul de tip "n", placa Ethernet Gigabit, de modemul 3G incorporat si sa nu uitam de cititorul de carduri SD.

Poate fi achizitionat online la un pret de 8.499 lei de pe www.sonycenter.ro.

Panasonic G2

Fotografierea este o placere

Cei de la Panasonic au lansat inca o camera foto cu obiective interschimbabile in formatul Micro 4/3 numita G2. Simplitatea numelui ascunde de fapt tehnologii de ultima generatie pe care fotografii amatori, dar si cei experimentati le vor aprecia, in primul rand datorita calitatii rezultatelor foto si video. In corpul compact, usor de manevrat si de purtat, avem la dispozitie un senzor Live MOS de 12.1 megapixeli, un ecran LCD pivotant si cu Touch Control de 3 inchi, stabilizator optic de imagine Mega OIS, precum si posibilitatea de filmare HD la rezolutii de 1280x720 pixeli. Dintre toate functiile digitale avansate care pot fi utile la realizarea unor instantanee memorabile, pe care va las sa le descoperiti singuri, amintesc de modul iA - Intelligent Auto, unul de mare ajutor incepatorilor sau celor mai comozi din fire. iA-ul face toate setarile necesare in functie de scena aleasa, fotografierea devenind, pentru unii, dintr-un adevarat chin, o placere.

Din luna mai va fi disponibila si la noi, iar kitul format din camera si obiectivul Lumix G Vario 14-42 mm/F3.5-5.6 ASPH/MEGA OIS va avea un pret de 3.399 lei, www.panasonic.ro.

JBL Creature III

Boxele SF

JBL propune un minisistem de boxe 2.1 inspirat parca din filmele science fiction, cu un design chic, inovator, bun de birou sau camera. Cum numele producatorului garanteaza deja calitatea experientelor audio, ramane sa va mai spun ca are o putere de 25W RMS, un raspuns in frecventa intre 50 Hz si 20 kHz, ca volumul poate fi ajustat prin intermediul unei functii tactile si ca poate fi atasat oricarui device care reda muzica, fie el un player mp3, vreun computer sau vreo consola de jocuri.

Creat in culorile alb sau negru, este disponibil la comanda online pe www.highclassaudio.ro la un pret de 100 euro cu TVA inclusa.