Chiritoiu, Consiliul Concurentei: Inca o banca ar putea fi amendata din cauza furnizarii de informatii incorecte

Autor: Iulian Anghel 22.04.2010

Consiliul Concurentei urmeaza sa finalizeze o investigatie asupra unei alte banci, in cadrul aceleasi actiuni in urma careia a fost amendata miercuri Raiffeisen Bank, a declarat presedintele Consiliului Concurentei, Bogdan Chiritoiu.

Consiliul investigheaza zece banci, in cadrul unei presupuse intelegeri din 2008, cand s-a declansat practic criza financiara in Romania. Doua dintre ele, BRD (anul trecut) si Raiffaisen (miercuri) au fost amendate in cadrul acestei investigatii pe motiv ca nu s-au supus inspectiei inopinate a CC si respectiv au oferit informatii inexacte controlorilor de concurenta.

Chiritoiu a subliniat ca institutia investigheaza daca bancile din Romania s-au inteles intre ele privind stabilirea nivelului dobanzilor.

"Am anchetat trei banci dintre cele zece analizate in cadrul investigatiei pe piata bancara pentru furnizarea de informatii incorecte. Raiffeisen a fost amendata deja (cu 3,4 mil. euro - n.n.) , una a fost scoasa din supraveghere, iar pentru cea de-a treia urmeaza sa finalizam investigatia. Amenda pentru aceasta ar putea sa fie de un milion de euro", a spus Chiritoiu, fara a preciza numele institutiei vizate.